Статии за
електронна търговия

Кибер атаките обикновено са скъпи, създават значителни неудобства и изискват не малко техническо време и ресурс, за да им се противодейства, ако нямате подготвени подходящи мерки.

Въпреки това,  не е необходимо продажбата онлайн да е рисковано начинание. Ето някои ключови начини да повишите сигурността на Вашата платформа за електронна търговия и да осигурите безопасното и надеждно изживяване при пазаруване, което Вашите клиенти очакват.

пълен текст ›

Как да увеличите кибер устойчивостта на Вашият бизнес? 

Има ли решение за онлайн търговците за справяне с техните уникални потребности в областта на киберсигурността и защитата на личните данни?

Как цялостното потребителско преживяване на Вашия потребител влияе върху кибер устойчивостта на Вашия магазин?

пълен текст ›

3 грешки в мобилната търговияМобилната търговия е реализация на продажби, посредством телефони и таблети. Тя не е просто разновидност на електронната търговия, а внушителен бизнес, който съставлява повече от 50% от всички онлайн покупки. Често обаче този факт остава недооценен от много онлайн търговци и резултат е пропуснати продажби.

Напълно закономерен изглежда фактът, че използването на мобилни устройства за онлайн пазаруване, нараства с по-бързи темпове, отколкото електронната търговия. Изумително е, че все още тази тенденция не е съвсем осъзната от някои търговци. Поради това, мнозина от тях правят грешки или имат погрешни схващания за м-търговията.

Пренебрегването на нарастващите показатели, които м-търговията демонстрира, може да доведе до провал на бизнеса.

пълен текст ›

perpettoperpetto е български стартъп, който има за цел да помогне на собствениците на онлайн магазини да повишат своите продажби и да постигнат по-високи показатели по отношение на средната стойност на поръчка, честотата на пазаруване и общата стойност на клиента (lifetime value).

За да постигнат тези цели perpetto създават плъгин, който можете да използвате във вашия онлайн магазин, за да покажете персонализирани препоръки за продукти, да напомните за продукти в количката (с автоматичен имейл), както и да изпращате автоматизирани имейли с персонализирани препоръки.

пълен текст ›

Колко струва един онлайн магазин?Може би планирате или обмисляте стартирането на онлайн магазин? Един от разходите, които трябва да предвидите, е за създаването на самия онлайн магазин. Разбира се, има различни начини да създадете онлайн магазин - можете да го възложите на уеб дизайн компания, да ползвате платено решение от типа SaaS или дори да го създадете сами.

Разглеждайки различните варианти за създаване на онлайн магазин, ще определим необходимия бюджет, в зависимост от най-подходящия във вашия случай подход.

пълен текст ›

7 условия за успех в електронната търговияИма много фактори, от които зависи успехът в онлайн търговията и въпреки че трудно може да се даде универсална формула за успех, има някои задължителни условия за успех, които споделяме в настоящата статия.

Въпреки, че това не е изчерпателен списък, това са най-важните предпоставки, без които трудно може да бъде постигнат успех. Ако имате онлайн магазин или планирате да създадете такъв, вземете предвид тези важни условия за успех, за да се предпазите от грешки и да бъдете едни гърди напред през тези, които не са ги спазили.

пълен текст ›

грешки при стартиране на онлайн магазинПримерите за успешни онлайн магазини, превърнали се в мащабен бизнес, са вдъхновяващи и мотивиращи за всеки, който е решил да се занимава с онлайн търговия. Често обаче не историите за успех, а провалите и направените грешки са много по-ценни, ако успеете да се поучите от тях, за да не ги повтаряте.

Споделяме с вас 5 грешки, които често биват допускани при стартиране на онлайн магазин, от които да се поучите и които да се уверите, че не допускате.

пълен текст ›