3 грешки в мобилната търговия, които търговците допускат

3 грешки в мобилната търговия, които търговците допускат

Възможно е да не си давате сметка, че допускате грешка, пренебрегвайки перспективите на безжичните мобилни комуникации. Във ваши ръце е, да коригирате определени проблеми, но най-напред трябва да сте наясно кои точно са те.

Ето няколко съвета, с чиято помощ ще вървите по пътя на успеха.

Грешка 1: Време има

Добрата новина е, че вие действително разполагате с време, да формулирате и коригирате проблемите. А основният проблем е, че повече не може да отлагате мобилната оптимизация. Може би не виждате общата картина, част от която е м-търговията и не сте само вие. Всъщност около, 49% от компаниите казват, че сe намират точно на този етап, заедно с вас.

Важното е да приемете идеята, че дори да не разбирате мобилната търговия, не е оправдано да отлагате стартирането й. Това че клиентите ви правят покупки по традиционния начин или дори от вашия уебсайт, не означава, че не желаят и още по-лесен достъп до продуктите, с които търгувате. Приемете тази мисъл бързо. Може би сте близо до момента, в който те ще ви се изплъзнат, привлечени от конкурент, който разбира по-добре мобилната търговия.

Да, имате време да действате, но само ако действате веднага.

Грешка 2: Само младите хора пазаруват през мобилни устройства

Има резон да мислите, че само младите купувачи припознават мобилната търговия. И все пак, ако държите на това твърдение, правите твърде сериозна грешка. Истината е, че 1/4 от мобилните купувачи са на възраст около 55 години. Можете ли да си позволи да откажете продажби от до 25% от вашите най-лоялни купувачи? Най-вероятно правите точно това, предполагайки, че те не искат от вас възможност за мобилно пазаруване.

Независимо от целевата възраст за вашия бизнес, разрастването му чрез мобилна версия на електронната търговия е жизненоважно. Младите купувачи, са по-предразположени да правят мобилни покупки, но все пак те не са единствените. Ако приемете, че възрастните клиенти не се нуждаят от вашия мобилен уебсайт, допускате наистина опасно предположение.

Грешка 3: Мобилната търговия и електронната търговия са едно и също нещо

Единствената по-опасна мисъл от това да ги смятате за равнозначни, е да гледате на мобилната търговия, като на нещо по-маловажно от електронната. Ако не приемате м-търговията, като равностоен канал за купувачите, най-вероятно не сте предприели стъпки за мобилната оптимизация. Това включва да обърнете внимание на навигационните и функционалните нужди, необходими за новата м-версия. Също така и на възможностите за плащане или представяне на продуктите, както и информация за услугата. Така ще можете да осигурите безпроблемно пазаруване на купувачите си.

Феноменалните темпове на растеж, които мобилното пазаруване отчита, често имат лавинообразен ефект за дребната търговия. Това се случва и при реализирането на неадекватни за динамичното ни съвремие търговски стратегии. Пренебрегването и на най-дребната възможност в този конкурентен свят, може да ви изведе извън игралното поле.

А мобилното пазаруването не е никак дребна възможност.

И тук, не възрастовият признак е определящ, а фактът, че всички ние живеем все по-глобализирани от бързоразвиващите се технологии. Мобилната търговия трябва да бъде неразделна част от бизнеса ви, независимо дали сте онлайн, физически магазин или и двете.

Успешно приложеният мобилен маркетинг, наравно с продуктите и услугите, които предлагате, са еднакво важни за клиентите, при взимането на решение за покупка. Процесът е единен. 


Готови ли сте да започнете оптимизация на вашия уебсайт за мобилни потребители?

Ние сме експерти в маркетинга за онлайн търговия и обръщаме силно внимание на мобилната търговия. Създали сме успешни онлайн магазини, които реализират до 50% от продажбите си през мобилни устройства. Ще се радваме да помогнем и на Вас да постигнете успех на този фронт. Свържете се с нас.

Орлин Радев

Орлин Радев

Орлин Радев е Маркетинг директор в edge soft. Разполага с над 10 години опит в онлайн маркетинга и развиването на бизнес онлайн. Oсновател e на 5 успешни компании, развиващи своя бизнес основно онлайн. Създава първата си компания на 17 години.

View Orlin Radev's profile on LinkedIn

Коментари