iOS 10 идва на 13-ти септември с големи нововъведения!

iOS 10 идва на 13-ти септември с големи нововъведения!

С iOS 10 идват много подобрения в цялата операционна система, не само свързани със Siri. Universal Clipboard в iOS 10 ще позволи да копирате нещо на своя iPhone и веднага да го пейстнете на своя Mac. Ще можете да направите това не само с текст, но и с изображения, с което прехвърлянето на снимки и текст от телефона на компютъра става още по-лесно.

Apple въвежда и функцията raise to wake up, с което телефонът ще се събужда още с изваждането от джоба или с вземането му от бюрото.

Уиджетите на lock screen-a стават много по-полезни и използваеми в iOS 10. Не само ще можете да видите известие, но и да отговорите, например, директно от уиджета.

iOS 10

Вградените в iOS приложения също претърпяват сериозен ъпдейт. На първо място - вече ще можете да изтриете (по-скоро скриете) вградените приложения, но по-важното е, че всички те са обновени -  Photos, Phone, Maps, Music, News, Home и Messages - всички получават значителен ъпдейт. В Messages има по-големи емоджи, анимации в съобщенията и интеграция с Apple Music. За първи път външни приложения ще могат да се интегрират в iMessage. Apple Maps е с нов дизайн, с предложения за ресторанти наблизо, информация за трафика и дори с опция за откриване паркирания автомобил.

Apple Music е с напълно нов дизайн, с подобрен интерфейс и вградени текстове на песните. News също получава ъпдейт, с нотификации за извънредни новини и абонаменти. Home е ново приложение, наследяващо HomeKit, което позволява управлението на съвместими смарт устройства в дома.

iOS 10 ще е налична за ъпдейт на 13-ти септември за следните устройства:

  • iPhone 5 и нагоре
  • iPod touch 6-то поколение
  • iPad mini 2 и нагоре
  • iPad 4-то поколение и нагоре, както и iPad Air и iPad Pro

Източник: theverge.com

етикети: iOS

Орлин Радев

Орлин Радев

Орлин Радев е Маркетинг директор в edge soft. Разполага с над 10 години опит в онлайн маркетинга и развиването на бизнес онлайн. Oсновател e на 5 успешни компании, развиващи своя бизнес основно онлайн. Създава първата си компания на 17 години.

View Orlin Radev's profile on LinkedIn

Коментари